HERMES CALCIMED OSTEO DIREKT A 20

HERMES CALCIMED OSTEO DIREKT A 20

Sold: 0

12.00KM

CALCIMED OSTEO DIREKT se preporučuje:
-za zdravlje koštanog sistema;
-za prevenciju osteoporoze, za brže zarastanje fraktura;
-može se preporučiti trudnicama i dojiljama.

12.00KM

Dodaj u korpu
Kupi odmah
SKU: 2784 Kategorija: Oznake:

OPIS

Kalcij, vitamin D3 i vitamin K1 su važni nutrijenti koji doprinose očuvanju kostiju. Visokokvalitetni dodatak prehrani CALCIMED Osteo Direct osigurava tijelu ove vrijedne hranjive tvari i također ima ugodan okus limuna. Mikro-pelete se rastvaraju direktno u ustima i mogu se uzeti bez vode.

CALCIMED Osteo Direct sadrži hranjive tvari kalcij, vitamin D3 i vitamin K1, koji podržavaju zdravlje kostiju: Otprilike do 30 godine starosti prevladava formiranje kosti , u kojem se mineral kalcij pohranjuje u kosti. Kasnije, ovi procesi izgradnje usporavaju, tako da kosti gube svoju gustinu i stabilnost. Nadopuna kalcijuma kroz suplemente pomaže u održavanju kostiju i zuba.

Vitamini D3 i Vitamin K1 su također neophodni za normalan metabolizam kostiju. Jer se samo uz pomoć vitamina D3 kalcij može optimalno apsorbovati. Oba vitamina omogućavaju skladištenje kalcija u kostima.

Za prevenciju osteoporoze i osteopenije, za nadopunu liječenja osteoporoze, za brže zarastanje fraktura. Može se preporučiti trudnicama i dojiljama.

Sastav: Kalcijum 600mg, vitamin D3 5μg, vitamin K1 65μg.

Pakovanje: 20 kesica

Način primjene i doziranje: Jedna kesica dnevno, direkt na jezik, bez primjene tekućine.

Napomena: Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života! Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Proizvođač: Hermes